”Self Guided MC Tour” genom Bohuslän

En MC-resa på 3 nätter med helpension, bad i tunna samt båtresa

Upplev Bohuskusten på motorcykel, en kuststräcka som enligt CNN Travel är det 7de vackraste vildmarks området  i världen.

Hej MC vänner jag som anordnar denna resa heter Bengt Låstbom och tog mc kort som 16 åring min första lång resa gjorde jag 2 år senare väst europa runt på en BMW R60. Sedan 10 år tillbaka åker jag på lång resor varje vinter några av resmålen har varit Perth-Sydney, Gran Canaria, Pyreneerna, Seattle-Los Angeles, Patagonien, Las Vegas-Grand Canyon, Sri Lanka, Sydafrika-Botswana-Zambia-Namibia och i år åker jag till Colombia-Equador

De viktigaste ledorden är när jag planerar mina resor är

Vägarna – Maten – Värdskapet

Vägarna har jag valt ut tillsammans med erfarna motorcyklister från Bohuslän. Upplevelser det räcker med att säga Bohuslän. Ni äter och bor på min restaurang och b&b ”Hem till Bengt ” notera att även lunchpaket med dryck och kaffe är inkluderat dag 2 och 3.

Resan kan bokas på 0708 170830 eller på bengt@hemtillbengt.se 

Om ni har några frågor är det bara att höra av er.

Hjärtligt Välkomna!

Dag 1

Ankomst till Hem till Bengt

Ni checkar i hos Hem till Bengt på Örn som är ert hem de närmaste dagarna. Ni går igenom rutterna med Bengt och justerar efter era önskemål.

Därefter äntrar vi båten som tar oss genom den vackra skärgården till Smögen och tillbaka. Resan tar ca 1 timma.

Åter i Örn hoppar vi i den uppvärmda badtunnan med kanske Bohusläns vackraste utsikt.

Sedan vila och en 3 – rätters middag i restaurangen.

Dag 2

Norra Bohuslän

Efter en stadig frukost packar ni ner lunchpaketet och fyller på kaffe på termosen så går vägen norrut. Ni passerar Hedekas och kommer till Nordeuropas närmasta vildmark som tar oer en bra bit in i Dalsland.

På väg mot den Norska gränsen stannar ni vid någon av de vackra små sjöarna och äter den medhavda lunchen. Efter gränsen kör ni den berömda blå-gröna vägen som tar er till Halden. Vänder sedan söderut via gamla Svinesunds bron till Strömstad

Sedan kör ni Kustvägen som ni har sett i otaliga reklam filmer och stannar och tar en glass i Ingrid Bergmans underbara Fjällbacka.

Sedan åter Hem Till Bengt och varför inte ta ett uppfriskande bad i det salta havsvattnet. På kvällen serveras en skaldjurs buffé.

Dag 3

Södra Bohuslän

Ni kör söderut på  MC-vägar i toppklass och passerar Skredsvik tills vi via Vindö bron kommer till Sveriges tredje största ö Orust och  Svanesund där ni tar färjan tillbaka till fastlandet. Nu österut mot Göta Älv och slussarna vid Lilla Edet.

Västerut igen och över broarna till Tjörn där äter ni den medhavda lunchpacken. Åter till Orust via Skåpesunds bron där vägen går förbi Hälleviksstrand till färjan mot Valön och Handelsman Flink och där kanske vi träffar Evert Taubes ”Maj” på Malön.

Efter ytterligare en linfärja kommer ni fram till Saltön (Grundsund) och varför inte ta en fika på restaurang Kråkan.

Det blir ytterligare en färja den över Sveriges enda tröskelfjord Gullmaren.

Åter i Örn väntar salta eller söta bad och den den avslutande 3 – rätters middagen.

Dag 4

Avfärd till hemort

Efter frukost tar vi farväl efter 3 härliga dagar i Bohuslän och hemresan startas med att ta färjan till stenhuggarnas Bohus Malmön och mot Draget så kör ni på vägen som Zlatan körde på i den berömda Volvo reklamen

Om ni har tid varför inte avsluta resan till Bohuslän med ett besök på Nordens Ark. En fristad för utrotningshotade djur, bara 10 km från Örn.

Pris 5.990:-/person

Ni bestämmer stjäla när ni vill åka. Gå in på ”sök” markera de dagar ni vill åka så ser ni om det finns lediga rum återkom då till mig så gör vi en bokning tillsammans.

I priset ingår:

Del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1.950:-) inklusive linne, badlakan, badrock och tofflor

3 Frukostar

2 Lunchpaket

2 Trerätters middag

1 Skaldjursbuffé

Bad i tunna

Båttur

Vad som inte är inkluderat i priset:

Dryck till maten

MC och all personlig utrustning

Bensin och försäkring

För bokning ring 0708 170830 eller hemtillbengt.se 

Om ni har några frågor är det bara å ringa. Hoppas få se er till vår, sommar eller höst!

Bengt