Mitt Bohuslän

En MC-resa på 4 dagar

Upplev Bohuskusten på motorcykel, en kuststräcka som enligt bl.a. CNN Travel, Los Angeles Times, AFAR(USA´s ledande reseguide),Loney Planet och Hem till Bengt är en av de 10 vackraste naturområdena i världen.

Obs resan startar våren 2019

Dag 1

Ankomst till Hem till Bengt

Utflykt till den berömda Smögenbryggan och därefter till det fantastiska naturreservatet Ramsvikslandet

Tillbaka till Bengt för en 3-rättersmiddag

Dag 2

Norra Bohuslän

Efter en stadig frukost med utsikt över Örnefjorden går vägen norrut. Ni passerar Bovallstrand och Kville med Bohusläns största kyrka. Första stopp blir hällristningarna i Tanum, sedan österut mot Nordeuropas närmsta vildmark och ni tar er en bit in i Dalsland.

Påväg hem utmed kusten, stanna gärna och ta en glass i Ingrid Bergmans underbara Fjällbacka.

Väl tillbaka i Örn väntar Bengts båt för att ta er ut i skärgården för att avnjuta en skaldjurstallrik på klipporna.

Dag 3

Södra Bohuslän

Ni kör söderut på  MC-vägar i toppklass och passerar Skredsvik tills ni kommer fram till Orust och då är ett måste att stanna vid härliga Slussens Pensionat. Därefter går vägen till Svanesund via färjan till fastlandet, där ni passerar Svartedalen och tar er via Tjörnbroarna till Skärhamn där ett besök på Akvarellmuseet också rekommenderas.

Sedan tar ni er över Skaftöbron och med linfärja nummer ett över till Valön och Handelsman Flink och efter ytterligare en linfärja kommer ni fram till Saltön (Grundsund) och tar en fika på restaurang Kråkan.

Det blir ytterligare en färja den över Sveriges enda tröskelfjord Gullmaren.

Åter i Örn väntar den avslutande 3-rättersmiddagen.

Dag 4

Avfärd till hemort

Utflykt till stenhuggarnas Bohus Malmön med Bohusläns nya utomhusscen Stallebrotttet.

Om ni har tid varför inte avsluta resan Mitt Bohuslän med ett besök på Nordens Ark. En fristad för utrotningshotade djur, bara 10 km från Örn.