En Self Guided MC tour från Örn, Bohuslän

En MC-resa på 3 eller 4 dagar med helpension, bad i tunna, båtresa med skaldjurstallrik

Upplev Bohuskusten på motorcykel, en kuststräcka som enligt bl.a. CNN Travel, Los Angeles Times, Loney Planet och Hem till Bengt är en av de 10 vackraste naturområdena i världen.

Hej MC vänner jag som anordnar denna resa heter Bengt Låstbom och tog mc kort som 16 åring min första lång resa gjorde jag 2 år senare väst europa runt på en BMW R60. Sedan 10 år tillbaka åker jag på lång resor varje vinter några av resmålen har varit Perth-Sydney, Gran Canaria, Pyreneerna, Seattle-Los Angeles, Patagonien, Las Vegas-Grand Canyon, Sri Lanka och i år åker jag till Sydafrika-Botswana-Zambia-Namibia

De viktigaste ledorden är när jag planerar mina resor är

Vägarna – Upplevelser – Mat och boende 

Vägarna har jag valt ut tillsammans med erfarna motorcyklister från Bohuslän. Upplevelser det räcker med att säga Bohuslän. Ni äter och bor på min restaurang och b&b ”Hem till Bengt ” notera att även lunchpaket med dryck och kaffe är inkluderat dag 2 och 3.

Resan kan bokas på 070 8170830 eller på bengt@hemtilbengt.se 

PS Under tiden 30/1 – 6/3 kommer jag att vara i Afrika då är det bästa sättet att nå mig på sms eller bengt@hemtillbengt.se DS

Om ni har några frågor är det bara att höra av er.

Hjärtligt Välkomna!

Dag 1

Ankomst till Hem till Bengt

Ni ankommer till Hem till Bengt på Örn som är ert hem de närmaste dagarna. Sedan en tur till Hunnebostrand och därefter till det fantastiska naturreservatet Ramsvikslandet och Sotekanalen. Turen avslutas med en promenad längs den berömda Smögenbryggan.

Tillbaka till Bengt och varför inte ta ett bad i tunnan med en fantastisk utsikt över Örnefjorden efter det en 3-rättersmiddag i restaurangen

Dag 2

Norra Bohuslän

Efter en stadig frukost packar ni ner lunchpaketet och fyller på kaffe på termosen så går vägen norrut. Ni passerar Hedekas och kommer till Nordeuropas närmsta vildmark som tar er en bra bit in i Dalsland.

På väg mot den Norska gränsen kan ni stanna vid någon av de vackra små sjöarna och äta den medhavda lunchen. Efter gränsen kör ni den berömda blå-gröna vägen som tar er till Halden. Vänder sedan söderut via gamla Svinesunds bron till Strömstad

Sedan kör ni väg Kustvägen som ni har sett i otaliga reklam filmer och stanna gärna och ta en glass i Ingrid Bergmans underbara Fjällbacka.

Väl tillbaka i Örn efter 295 km väntar Bengts båt för att ta er ut i skärgården för att avnjuta en skaldjurstallrik på klipporna.

Dag 3

Södra Bohuslän

Ni kör söderut på  MC-vägar i toppklass och passerar Skredsvik tills ni via Vindö bron kommer till Sveriges tredje största ö Orust och  Svanesund där ni tar färjan tillbaka till fastlandet. Nu österut mot Göta Älv och slussarna vid Lilla Edet.

Västerut igen och över broarna till Tjörn Kanske ett stopp vid Sundsby gård. Åter till Orust via Skåpesunds bron vägen går förbi Hälleviksstrand till färjan mot Valön och Handelsman Flink och kanske ni träffar ni Evert Taube Maj.

Efter ytterligare en linfärja och Skaftö bron kommer ni fram till Saltön (Grundsund) och varför inte ta en fika på restaurang Kråkan.

Det blir ytterligare en färja den över Sveriges enda tröskelfjord Gullmaren.

Åter i Örn efter 262 km väntar salta bad och den den avslutande 3-rättersmiddagen.

Dag 4

Avfärd till hemort

Efter frukost tar ni färjan till stenhuggarnas Bohus Malmön och mot Draget så kör ni på vägen som Zlatan körde på i den berömda Volvo reklamen

Om ni har tid varför inte avsluta resan till Bohuslän med ett besök på Nordens Ark. En fristad för utrotningshotade djur, bara 10 km från Örn.

 

Om ni vill åka 3 dagar väljer ni att köra antingen Norra eller Södra Bohuslän båtresa inklusive skaldjurstallrik ingår alltid.

Priser:

3 dagars turerna startar måndagar, onsdag och fredag

Pris 1/4 – 5/7, 12/8 – 29/9 mån – fre      2.980:-/p    fre – sön      3.450:-/p

Pris 6-7 – 11/8, mån – sön                         4.450:-/p

4 dagars turerna startar måndagar och torsdagar

Pris 1/4 – 4/7, 12/8 – 29/9 mån- tor       4.950:-/p     tor – sön     5.950:-/p

Pris 5/7 – 11/8, mån – sön                          6.450:-/p

I priset ingår:

Del i dubbelrum (enkelrums tillägg lågsäsong 450:-/dag högsäsong 950:-/dag)

3 (2) frukostar

2 (1) lunchpaket

2 (1) trerätters middag

 1 skaldjurs tallrik

Båttur

3 (2) bad i tunna

Exklusiva rutter att ladda ner i GPS och på väg atlas

Väg bok med intressanta platser och rastplatser utmed rutterna.

Genomgång av nästa dags rutt med Bengt kvällen innan

T – shirt

Vad som inte är inkluderat i priset:

Dryck till maten

MC och all personlig utrustning

Bensin och försäkring

Guide

Betalning:

10% vid bokning resterande 90% 30 dagar före ankomst

Avbokning:

Full återbetalning vid avbokning 14 dagar före ankomst, 80% återbetalning 7 dagar före ankomst, ingen återbetalning vid avbokning senare en 7 dagar före ankomst.

Hjärtligt Välkomna!